Friday, May 13, 2011

Lighter enjoy coca cola




Jenama cricket ni cukup popular di zaman dulu-dulu, even bekas lighter coca cola dia pun berjenama cricket dan ianya datang bersama dengan lighter cricket.







Lighter ni dapat dari seorang seller di Amcorp yg dibelinya dari seorang ejen coca cola di area negeri beradat.






Tetapi api lighternya dah tinggal spark aje, tak bernyala… gas atau minyaknya dah habis, kering di telan zaman. Kalau kat bawah lighter cricket tu ada lubang gas boleh gak teman rodok dengan gas Zippo. Ini harammmm tak berlubang.


Satu lagi yg lighter jenis/fesyen yg old skool, dia mesti ada alat kawalan tersendiri, butang + dan butang - ….

5 comments:

nikths said...

sebenarnya pemetik api jenis cricket dan aladdin boleh isi gas dan ada caranya.Orang kampung saya kumpul pemetik kosong kemudian isi gas dan jual balik RM0.30 satu.

MgtBobber said...

Bukak bahagian atas, kena rodok gas kat lubang keluar api tu! Masuk lighter lain tak muat ke Che Mat??

iaryylr said...

Pergh..., ori punya lighter nie!

en mat said...

Nikths .. ok nanti saya cari caranya. tq

Megat..betul ke rodok je kat lubang kuar api tu? hang biar betul? Lighter lain tak bole bro, nak jenama Cricket gak..

Kolabrasi antara coke dan jenama cricket tu bro

en mat said...

Nikths .. ok nanti saya cari caranya. tq

Megat..betul ke rodok je kat lubang kuar api tu? hang biar betul? Lighter lain tak bole bro, nak jenama Cricket gak..

Kolabrasi antara coke dan jenama cricket tu bro