Thursday, January 20, 2011

bahang bukan dah terasa....


Bak kata putra lop, bahang 29 hb dah terasa, tapi pada kami penganjur Hi Tea Botologi, rasa api macam membakar kulit rasanya, ialah lagi seminggu lebih lagi rasanya Hi tea akan berlangsung, panas!!!panas!!!,panas!!!.

Bilik berhawa dingin di Ipoh Station ini akan menjadi saksi hi tea dan slide show serta sembang sembang antara collector dari utara, selatan dan lembah kelang.
Malam tadi 19 hb kami penganjur tidak rasmi Hi tea botologi telah membuat perjumpaan 14 mata dengan tokei kedai bagi membincangkan beberapa perkara bagi merancakkan lagi hi tea tersebut, antaranya:-

1. berapa ramai yg akan terlibat menghadiri hi tea botologi.

jawapan - 17 yang telah confirm lebih awal dan 7 dari Perak & Penang serta 6 dari Johor. Keseluruhan 30. Kalau campur walk in / tak rasmi confirm/janji mulut /ala carte, lebih kurang 20 orang , terdapat lebih dari 50 org yang akan hadir, jom kita serbu.

2. ada ke slide show.

jawapan - akan terdapat slide show pengkisahan perjalanan ahli-ahli botologi ke negeri serambi mekah dalam misi hujung tahun mencarigali botol malaya yang telah pupus. Rugi siapa tak tengok slide ni, Majalah 3 pun tak pernah siar sebelum ni.Meletup !!! Jangan ada pulak lepas ni arahan dari pihak berwajib, mencarigali botol adalah satu kesalahan, kerana ia adalah khazanah negara. he he he

3. ada ke gerai jualan

gerai takde, tetapi kolektor akan membuka bonet bagi menjual barangan jualan yang berlebihan, yang tidak muat utk dimasukkan ke dalam almari masing -masing, kira ala-ala car boot sale botol , antik dll. Kami ada reservekan 10 petak kereta bagi sesiapa yang ingin membuka bonet kereta berdasarkan first come first serve, tapi yang pastinya 4 telah ditempah oleh kolektor dari klang valley, 2 dari johor dan 2 dari perak, ada dua lagi petak kosong. nak join ke just email en mat.

4. trade fair seterusnya?

ia adalah antara topik terhangat yang akan dibincangkan, so lontarkan idea anda utk pemilihan lokasi Trade Fair seterusnya.

5. mungkin ada yang bertanya, kalau datang utk minum & order ala carte boleh ke?

sebenarnya anda semua adalah dialu-alukan tak kira apa saja barang yang anda collect, boleh juga berkongsi pengalaman dan walaupun ianya hi tea botologi, tak semuanya bercerita tentang botol, ada juga jualan barang antik dll. so jangan lepaskan untuk hadir ke hi tea tersebut.

6. ada ke free gift

dengarnya ada beberapa orarng kolektor yang akan mendermakan beberapa biji botol berdasarkan Kuiz, siapa yang boleh menjawab solan dengan pantas...

7. tshirt tak buat ke?

berkenaan dgn tshirt sila berurusan dgn bro megat, en mat semalam dah tengok sample design depan belakang tshirt tersebut 'tertulis Botologi Malaya' dan berasa amat bangga kerna semua pekerja kedai Ipoh Station akan memakai baju tersebut pada majlis hi tea nanti..salute to tokei kedai. Bro megat apalagi posting la kat blog.

pst...en mat pun dah tangkap selai, sais XL.

so apalagi....

JOM TURUN RAMAI-RAMAI ....MERIAHKAN HI TEA BOTOLOGI

dan jgn lupa bergambar dengan ahli ahli PAIP, JAWS dan BoM ..
nak tahu apa dia singkatan PAIP, JAWS dan BoM, jom datang pada 29 jan nanti.... bak kata ADA MACAM MACAM

korang ni ada macam macam gelaran daaa.......

LATEST NEWS

UNTUK MAKLUMAN, KESEMUA 10 PETAK UTK CAR BOOT SALE TELAH HABIS DITEMPAH.



6 comments:

MgtBobber said...

Bahang terasa macam renjatan elektrik ni Che Mat! hahaa! Jom semua kita meriahkan botologi hi tea nanti!! Jumpa anda di IPOH STATION ANTIQUE CAFE!!

Abaj said...

harap2 ada lah trade fair kat johor tahun nie..

AHMAD TAHIR said...

ate...teman nak numpang nengok boleh ke gamaknya..

Ipoh Station Antique Cafe said...

hangaaaaaaat......... !

en mat said...

Mgt Bobber - jgn lupa buat promo jualan tshirt BOM dlm blog SODA.

Abaj - arrange lah dgn kolektor JAWS & PAIP insyaallah kami bagi support.

mat tahir - datang nengok pun buleh,tapi kena bawak duit kecik banyak banyak, boleh shopping botol dan yg sewaktu dengannya, kalau buleh bawa keluarga sekali.

tokei kedai - hangat,hangat, sampaikan petak car boot habis di tempah.

iaryylr said...

Yahooo, esok ada peluang boleh datang! susah betul nak dapat cuti sebenarnya!