Wednesday, February 10, 2010

kalendar coke malaysia 1979

al kisahnya kalendar 1979 ni aku pernah ternampak ada di rumah seorang kaki korek di area puchong 4 tahun lepas, so disebabkan waktu aku tak cukup SEN maka barang tu lepaslah pada orang lain...kira kes melepas la ni...



nak ditakdirkan bertemu jodoh akhirnya...bulan lepas Fitri maklumkan pada aku pada sesi sidang mabuk teh di Putra Height, katanya...bro, aku ada nampak kalendar coke 1979 malaysia, di pasar karat ipoh hari tu... ada satu mamat jual... apalagi dgn cargas aku contact runner kat Ipoh, si azhar.... so azhar berjanji akan cuba mendapatkan dari seller yg berkenaan, itupun kalu orang belum beli...

so tunggu punya tunggu, azhar sms aku bgtau kalendar ada lagi...dan dgn harga yg dipersetujui RM 1** lebih dan dgn bantuan si azhar dapatlah aku bawa kalendar ni bersemayam dan bertuankan orang baru di Putra Height.

walaupun membayar dgn harga yg tinggi utk sekeping kalendar kertas berusia 31 tahun aku berasa puashati kerana barangan kertas collectible adalah barangan yg susah nak dijaga kerana mudah reput , koyak dsb....
dah lebih 31 tahun, agaknya awek hippies yg pegang botol ni pun dah jadi nenek gamaknya....

5 comments:

blurguyz79 said...

bro kamil,kalendar ni klu ada extra bagitau k.1979 tahun lahir aku,hahaha.

frightrice said...

Dasat kalendar ni bro :)

ahmadkamil said...

bro BG, kalau ada jodoh tak kemana...kalu ada aku simpankan..no woriii mate...

bro frightrice, kat mana yg dasat tu bro, biasa biasa je...aku penah tgk kat umah king daud ada poster tulisan jawi lagi... AMORE..

frightrice said...

biasa pun saye takde :) tapi t-shirt yg awek tu pakai saya ada, hehe.

tunbegia said...

sungguh kalendar yang nostalgia,

salamm,