Sunday, February 13, 2011

TAJUK BERITA MINGGU : BELUM BERAKHIR


Walaupun pada tajuk Berita Minggu 13.02.11 berbunyi Belum Berakhir tetapi pada geng botologi penantian kami utk muncul di akhbar TELAH BERAKHIR. Yalah .... pada minggu lepas saya ada ber sms dengan bro megat bertanyakan bila artikel botologi nak keluar di akhbar, entahlah... katanya lepas raya cina kata beliau.... Penantian Satu Penyeksaan


Nah... hari ini tercipta sejarah yang mana artikel Gila Botol Lama ini akan tertampal/terframe di setiap pelusuk rumah collector botol coke, soda & aerated, antik sejauh Penang, Kedah, Singapura, Johor, Selangor, Kuala Lumpur , Pahang & Perak serta seantero Malaya , kedai antik di Melaka dan Penang pun akan turut menampalnya, waima kedai nyonya di amcorp mall pun turut akan menjajanya.... ini dari pengalaman yang lepas-lepas.

Ayat skema pekedai antik... waaa ini botol manyak mahal maaa..ada keluar paper wooooooo....


Bro wadi dan codd botolnya, bro FR sedang memberi penerangan terperinci tentang katalog sinalconya pada ahli-ahli berdaftar yang hadir.... macam lakonan nak masuk paper je gambor nie he he he enter frame..

gila botol lama


botol tropi & schweppes tanah liat


trademark bro megat, posing maut tepi botol ... sambil senyum meleret... he he he lepas ni botol red lion aku boleh jual lagi tinggi ... tau tak per.... layannnnnnnnnn


ehh apa ni... carissa.. skandal ke???

Ceritanya.... pada hari ini 13 .02.2011 en mat telah pergi berjumpa dgn management amcorp bagi membincangkan lokasi trade fair. Di luar pintu en mat telah berjumpa dengan seorang lelaki yang bertugas di sana, staff baru.... dari nadanya beliau menyatakan tiada harapan utk en mat dapat membooking 10 tapak utk dijadikan lokasi trade fair kerana katanya apa kata orang lain/senior seller jika saya membenarkan ahli botologi book 10 tapak? Bla.. bla .. bla..bla.. bla..bla ...... bala ni dlm hati en mat.

Apa, u ingat u ahli botologi, ini hari keluar paper, suka-suka boleh booking 10 tapak, ingat u punya bapak ada share sini amcop ka? Ini ayat geram en mat je....

Dengan rasa hampa en mat berlalu pergi dgn perasaan bercampur baur ... habislah kali ini nak kena pikir lokasi baru trade fair la pulak... sedang en mat dilanda kesedihan tup tup ternampak ah moi carissa nie.... dlm hati risau juga kerana pada masa trade fair 08.08.10 hari tu kami melanggar peraturan berniaga.... tabur barang merata-rata, siap COO dia turun bagi warning kat en mat.... kalau u orang tarak kemas saya panggil MBPJ aaaaangkat u orang punya barang.... apalagi kelam kelibut la kami tolak barang rapat ke bawah meja... ini kisah benar.


Lain kali jangan harap kami akan bagi u orang botologi bikin trade fair sini lagi... terngiang -ngiang di telinga en mat jerkahan dari carissa nie... macam peluru sini tembak...sana tembak... kebaboommmmmm

Dari jauh ada sinar FM

En Mat:... ehhhhh tokei ada baik ka??? pasal nama ah moi tu en mat tak ingat ...hantam saja lah

Amoi a.k.a Carissa - aiyakkk u punya muka macam biasa kenal saja...

En Mat : Yalah , hari tu bikin coca cola/soda trade fair sana tkt 3

Amoi a.k.a Carissa : ada apa hat???

En Mat : errr... errrr... errr.. dengan perasaan terketar-ketar... saya mau bikin itu trade fair lagila..ada chance boleh book meja lagi ka???

Amoi a.k.a Carissa : haiyak... boleh tapi jangan bikin messy macam itu hari lagi tau...

En Mat : bila dia kata macam tu terus semacam ada air terjun masuk dlm dada en mat...sejuk, nyaman ...segar... terus minta no telefon.

Amoi a.k.a Carissa : bila mau buat, nanti datang ofis hari rabu kita bincang...

En Mat : Yahoooooo ...terus sms bro megat... cunnnnnnnn


So U Think U Can Dance... bukan ... so apalagi tunggu pengumuman /hebahan selanjutnya.. pssst start simpan duit/menabung dari sekarang.... dijangka pada penghujung bukan Mac 2011 Trade Fair 2 selanjutnya.

YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Apapun tahniah....botologi maju setapak lagi...

8 comments:

blurguyz79 said...

bro kamil,akhirnya perjuangan botologi maju setapak lagi.

acidwelding said...

kalau jadi aku nak datang tengok.tak de barang nak dijual.buat ramai ramai je..

MgtBobber said...

Aku gembira.. gembira bukan sebab muka masuk surat khabar, tapi cita-cita untuk menaikkan martabat pengumpulan botol soda ni nampaknya telah nampak kesan positifnya.. jika dulu orang kata aku kepala tak betul cari dan simpan botol tapi sekarang nah!! Sebab tu la kita geng-geng Botologi ni nak kena bersatu mengembangkan hobi yang hebat ni. Sebenarnya wartawan hari tu aku tak panggil pun tapi member-member yang takde kena-mengena dengan botol dah kecoh kat member dorang yang kebetulan wartawan jugak, jadi dorang datang la. Aku tak berapa reti protokol-protokol wartawan ni dan pada event hari tu pun aku tengah-tengah sibuk melayan kawan-kawan, aku kena heret untuk interview. Tak aku nafikan aku memang suka wartawan datang tapi bukan kerana muka aku akan masuk suratkhabar, tapi orang ramai akan dapat info tentang hobi kita ni, itu yang paling penting. Media cetak ni lah antara cara terbaik untuk kita kembangkan hobi kita ni keseluruh pelusuk negara. Jadi, sapa masuk paper, tak masuk paper ke tak payah la kita besar-besarkan hal ni, yang penting hobi kita ni berkembang. Aku janji la lepas ni kalau ada event lagi dan kalau wartawan datang aku pastikan sapa yang nak ditemuramah tu akan dapat peluang, jangan risau, kita semua ada hak dan kemahuan masing-masing tapi jangan lupa akan niat kita yang sebenar.. menaikkan martabat hobi kita yang hebat ni...

nitestalker said...

tahniah...tahniah... lepas n boleh la dptkan satu segment dalam rancangan tv plak... MHI ke, slamat pagi malaysia ke....

iaryylr said...

tak lama lagi tu! mari kita menabung! dan kemas rumah untuk ruang barang yang baru! he he he!

en mat said...

bro bg, terimakasih...dorongan rakan-rakan seperjuangan menguatkan semangat, walaupun buat trade fair & hi tea kerja-kerja tersebut tiada ganjaran atau bayaran.

bro acid, datang bagi sokongan pun dah cukup kuat bagi kami.

mgt bobber, asalnya hi tea ni utk minum tea ataupun sesi pengenalan tahun 2011. mana nak tau boleh jadi GRAND. Apappun matlamat utama sesi ramah mesra dah tercapai.

nitestalker..terimakasih...keluar TV... itu akan difikirkan nanti.

IR...betul tu ...tabung jgn tak tabung...

Ipoh Station Antique Cafe said...

Ya lah botologi semakin menarik minat org ramai..klu mgt amcorp banyak songeh...cari je tempat lain bro....kita bagi publisiti pasti ramai datang....panggil press lagi....apa susah followers da ramai

Abaj said...

memang cun,ada tradefair 2,tahniah dan syabas pada pengelola,kena pulak kalo event tue di akhir April tambah dengan cuti 1 mei jatuh pada hari isnin....lagi ramai kolektor yang jauh datang kot...layanzzzz