Friday, December 11, 2009

keluar dari topik sikit hari nie...

Lin dai oh lin dai

Apakah istimewanya Lin Dai nie sampaikan dato chua merenung tajam dan bro nazrin termenung jauh. Apakah kuasa Lin Dai nie sampaikan begitu spesiel diletakkan di atas meja dan diberi penghiormatan sebegitu. Nasib baik En Kamil renung tin coca cola....kalu tidak sah kena gossip gak...

Kisah selanjutnya...
Setelah berpurnama bro nazrin outstation, dan baru balik minggu lepas, so pada minggu lepas kami bertiga pi kena teh tarik kat area rumah chua di the mines. So topik hari ini adalah dato chua akan bawa sedikit souvenir yg dihadiahkan oleh Sam , collector dari thailand dan poster Lin dai yg baru beliau korek dari satu daerah di Johor. Menurut dato chua poster yang rare ni tahun 60 an, didapati dari sebuah kedai lama yg telah ditinggalkan di sebuah Kg Cina di daerah Johor dan menurutnya banyak lagi barangan lama dari lokasi tersebut yg tak sempat beliau korek keluar, membayangkan banyaknya lagi tertanamnya barangan Malaya di sana. Atas sebab -sebab keselamatan lokasi sebenar tempat beliau korek tidak boleh diberitahu. Lu orang cari la sendiri kat johor tu...

So direct to the point, bukannya kisah lin dai aku nak ceritakan disini tetapi sebenarnya di Malaysia banyak lagi tempat-tempat yg menyimpan barang-barang lama sejarah Malaya, dan jika kita rajin mulut dan rajin bertanya akan dapatlah collectible barangan malaya di luar sana tu, walaupun kita sekarang sudah berada di zaman Millenium.

So apalagi, mulakan pemburuan, kot kot bole dapat barang Coke Malaya yg rare rare....

pssst

tapi ingat pesan King Daud pastikan kita gantung gambar Emak kita dulu sebelum gantung gambar Lin Dai ...nanti kecik hati orang tua kita tu....he he he apakata bro BG.


3 comments:

blurguyz79 said...

fuyooo....kalau dapat join lepak sekali mesti best.

blurguyz79 said...

bro kamil,memang betul.sebelum poster model aku tampal kat dinding,baik aku snap foto mak aku jadi model coke koleksi.bisa juga ayat king daud tu yer...hehehe

ahmadkamil said...

BRO BG, kitorang mlm memang selalu lepak pekena teh tarik, kekadang sampai jam 2-3 pagi...