Sunday, November 1, 2009

dekat tapi jauh ' fat bottle italia 1990'...mouth watering ..

Al-Kisah fat bottle italia 1990

Hari minggu 01 Nov. Pada kebiasaannya, setiap hari minggu yg aku free, aku akan meluangkan masa pergi ke Amcorp Mall. So pada minggu ni aku rasa nak off, lepak aje kat rumah. So dalam jam 12.00 tghari aku pun tarik getah paip dan terus cuci kereta. Tengah layan cuci kereta, tetiba handset berdering, ha ...Dato Chua called apahal ni, jeng jeng jeng...


Oiii ada kat mana??? aku cakap ada kat rumah??? dia tanya lagi ...hang ada cari fat bottle italia 90 kan...ye la aku kata...ni ha kat amcorp ada seller jual, tapi dia mau RM 2000 satu lot....Aku cakap kat dato Chua, satu jam lagi aku sampai Amcorp. Kisahnya dari nak melepak kat rumah terjebak gak pi amcorp.

Setiba di Amcorp terus menuju ke seller berkenaan, En Amir dari Kelang. Macamana cerita ni bang, aku bertanyakan kepada seller berkenaan...dia kata...kawan saya minta jualkan satu lot, Troli, gelas, tin , speaker semuanya RM 2000.00 satu lot . Apa barang aku nak beli satu lot sampai 2000...En Kamil punya target only FAT BOTTLE ITALIA 1990 tu je.

So aku start chai seller amir, bang kalau saya nak beli fat botol italia 1990 ni satu je boleh tak....huh..puas jugak lah aku menggOFFER dari RM 50.00 ke ratusan ringgit...jawapannya standard...kawan dia kata nak jual satu lot dan dia taknak jual loose. Lastly aku pesan kat seller amir tu , kot kawan abang tergerak nak jual italia 90 tu nanti jgn lupa contact En Kamil. sob sob sob sangat sedey....

Untuk pengetahuan bagi siri fat bottle , En Kamil sedang mencari fat bottle italia 1990, 285 ml .

Gambar bawah; satu lot coca cola yg berharga Rm2000.00


dekat tapi jauh... begitulah tragisnya kisah hari minggu aku dan aku rasa collector lain pun pernah kena kes yg sama.... DEKAT TAPI JAUH.

7 comments:

blurguyz79 said...

dekat tapi jauh...esok2 jadi milik bro kamil juga tu,hehehe

syiling peringatan malaysia said...

hehehehe tul tu ... tak minggu depan ..lagik 2-3 minggu konpem en. kamil dapat punyaaaa hehehehe

ahmadkamil said...

bro, seller tu ada terlepas cakap hari tu , kalau nak jual italia 1990 mungkin harga RM 300.00, mana nak cekau duit tu. En kamil pernah jual fat bottle lagi rare olympic 1988 harga Rm 60.00 je...

blurguyz79 said...

RM300.00???ada berani ker bro kamil?hehehe,klu aku fikir sampai 10x.

syiling peringatan malaysia said...

memang kean fikir 10x pun ..aku plak ada seller dlm ebay jual satu coin RM390 ..aku dah ready bajet, cuma tunggu kot-kot kalau leh dapat lagik murah ..tapi brg yang dia jual tu dah 2 thn aku buru ...

kalau dapat ..lengkap 25 set silver proof coin aku dari thn 2000 hingga 2009 ...fuihh

ahmadkamil said...

Bro Bg, RM 300...hmmm memang kena pikir byk kali.

Bro SPM, sambar cepat, nanti menyesal tak sudah... he he he

blurguyz79 said...

kes camni mmg bikin pening...hehehe.fikir byk kali,last2 melepas pula...menyesal tak sudah.sejak kebelakangan ni situasi sebegini aku hadapi.