Thursday, October 15, 2009

Masa untuk Coca Cola atau masa untuk mengelabah ????

Masa untuk Coca Cola atau Masa untuk Mengelabah ????

Apahal ni En Kamil? Entry lain macam je nie...
Mana tak gelabahnya, bila tengok dalam suratkhabar gelas coca cola mc d Perky Pink dah SOLD OUT... tanya kat Dato Chua, stok yg dia ada pun dah let go...harga triple....lagi la aku mengelabah..

(tukar gambar iklan surat kahabar, baru dramatik sikit..he he he ...)


Tu hari masa pi Sunway Pyramid dapatlah gelas Cool Blue dua ketul , masa tu kat outlet MC D tu tanya minah kat sana, boleh dapat gelas colour pink tak, minah tu kata pink dah habis. Aku macam biasa la , lain kali je la carik, mesti kat outlet lain ada lagi, pasal pengalaman aku masa coca cola dgn mc d keluarkan gelas beijing 2008, dua set aku tapau...tak hingat..



Azam .....mesti carik gelas pink sampai dapat, macam biasa pertolongan diperlukan dari fellow collector yg diluar sana, kalu ada xtra lepas la kat aku sebijik...

Limited Edition Collectors Pack


Ha, yang ini lagi la rare, limited edition, aku tau benda nie nak dapat masa pelancaran gelas ni, pergi daftar kat web mc d & facebook, pastu join satu contest, pemenang akan dapat set nie. Yg bestnya aku tau contest nie ada, tapi aku tak cuba pun.... hu hu hu pasni kalau ada orang listing kat mudah atau ebay harga mesti terangkat tak hingat....

5 comments:

CheRaMicHe said...

salam bro..

kalu ada lebih saya offer dah, ni nak dapat satu gelas pink pun jenuh :P khabarnya ada lagi kat airport KK, bl tanye2 sape yg pegi.. oh yer, saya ada cuba peraduan tu, mcm mustahil lah nak kalahkan mamat yg kat top 2 tu.. ntah camne lah diaorg main.

KeMatZ said...

cuba try call ERA... dorang pun tak silap ada contest mcm ni.. call beri kata laluan dapat...

tapi yang fb tu.. memang cam mustahil lehh bit 100000 nyer point....

ahmadkamil said...

bro CRMH, trimakasih atas bantuan, tapi saya pung takde contact kat KK, tapi takpe usaha cara lain pulak... guna bomoh bole tak..suruh telek kat KL dan kawasan sewaktu dgnnya ada lagi tak gelas pink tu..he he he

bro KMZ, ada dgr gak kat era, tapi nak dail era, kebas jari pung blum tentu boleh pass thru,

yang FB tu lagi kelakar, agaknya kaedah promosi dia cam tu kot, cam taknak orang bagi menang je...tah tah yg point byk tu kroni diorang...wallahualam.

blurguyz79 said...

bro kamil...cantik set glass tu.kat ebay or online website kat singapore ni pun aku blum jumpa set special edition camtu.thanks for the info.

ahmadkamil said...

Bro BG, barangan yg limited ni selalunya, kalau baru-baru nie orang susah nak lepas, tunggu lama sikit , kot nanti ada KUTU tolak punya, rajin rajin surf ebay atau mudah...