Sunday, October 25, 2009

apa yg menariknye tempat nie

Flea Market Shah Alam kat sebelah stadium shah alam.

Dua frame gambar awek minum coca cola, aku snap kat pakcik khalid punya kedai di flea market shah alam. ni gambor ori, dia kopek dari majalah lame... rega aku tak tanye pulak brapa..

Pasar pagi shah alam atau Flea Market ni dah biasa bagi orang shah alam dan kl. kat sini aku just nak share info, kot kot ada orang yg tak pernah pegi, kasi tengok apa ada disini. 10 tahun dulu tahun 1999 asal memang old skool, betul-betul punya flea market, datang pagi park kereta, buka bonet, jual barang second hand, jap lagi datang orang MBSA kutip RM 20.00 bagi setiap tapak.....really old skool.
La nie kalu berani buat camtu tak pasal pasal kena angkut dgn lori pasal sekarang dah ada lesen.

Ada beratus gerai kat kiri dan kanan jalan...kalau boleh habis tawaf aku respek... yg belah sini gerai barangan kering..


Yang sini gerai pasar tani mega...



ha ha ha siapa punya chopper nie....jimat petrol, datang pasar pagi naik basikal...old skool



pinggan lama, mat gebu punya line...



En khalid punya kedai second hand, kekadang pakcik ni bawak byk barang coca cola.

gambar f & N old skool yg telah discan dan di framekan... bagus gak idea pakcik khalid ni kan.Barang melayu lama.... english breakfast set pun ade


kasut bundle... Monopoli kat sini ...baju bundle


2 comments:

~zulkis~ said...

Kamil,

Lepas ni try pulak la pergi car boot sale kat MAEPS UPM. Kat situ pun gerek jugak. Aku meniaga situ

ahmadkamil said...

bro zulkis, aku memang nak pigi MAEPS upm, nantilah ada masa aku carik hang kat sana...