Tuesday, August 11, 2009

Topi - Olimpik Musim Panas Los Angeles 1984

Rarest Momorabilia in my collection - Topi - Olimpik Musim Panas Los Angeles 1984

Aku pun tak ingat bila masa aku beli mende nie, jumpa masa kemas stor baru baru nie, aku rasa brg yg paling rare dlm simpanan aku (memorabilia). Topi Olimpik Musim Panas LA 1984 , kalau memorabilia lain biasa nampak spt, beg olimpik 1988, tin coke 1992 biasa nampak tapi memorabilia tahun 1984 tak pernah nampak.








Updated 25.10.2009
Photo courtesy from Dato Chua

Beg Sukan Olimpik 1984 - koleksi Dato Chua, sebagai menambah memoribilia tahun 1984, mungkin adakah tin coca cola malaysia untuk olimpik 1984, inilah yang menjadi persoalan yg berlegar di kalangan fikiran otai-otai coca cola, kerana walaupun di blog ataupun website collector mat salleh di luar negara tidak ada tin tersebut , tetapi mungkin ianya ada di buat oleh F & N coca cola malaysia.... ha ha ha siapa yg nak jawab...

Untuk pengetahuan- tin coca cola yg terawal ditemui di malaysia adalah tahun 1986 'gold can', 100 years centennial celebration.



2 comments:

Fitri Osman said...

Salam bro..topi tu meleleh la..anak aku kalau pakai comel tu..nanti birthday dia bulan Nov ni boleh le hang kasi hadiah kat anak aku...Hee..eee..ee..

ahmadkamil said...

ok bro, no hal, member punya pasal, tapi gambor topi tu, je la yea ..he he he