Sunday, August 16, 2009

Kasut Coca Cola

Kasut Coca Cola


Terimakasih kat Din Kg Pasir http://khazanahsepedatua.blogspot.com dan adiknya (maaf nama tak tau, din nanti kau sms bgtau nama adik kau yea...), kerana meminjamkan kasut Coke Malaysia Old Skool nih, untuk sesi fotografi bagi dimasukkan ke dalam blog En Kamil. Alkisah anekdot penceritaan bermula apabila beliau mendengar ada sale kat kilang BATA di Seremban pada awal 90 an, lantas dgn cargas beliau 'karau' (istilah di gunapakai oleh Din untuk makna perkataan yg sama bagi KOREK) kilang BATA tersebut.


Ironinya, apa kena mengena kasut nie dgn En Kamil adalah dulu-dulu aku pernah memakai kasut cap C.o.k.e nie. Tapi tak menyimpannya, lunyai aku kerjekan.




Di Bhg belakang dekat tapak,sepatutnya ada tulisan Coca Cola tapi telah haus di telan zaman.




Di baris akhir kalau korang perasan ada tulisan Made In Malaysia, siapa tak nampak, macam kata P.Ramlee.... korang sambung le sendiri..

Akhir sekali, Adik Din ada present kat aku Menu Signboard Pastinya, tahun 90 an, pasni aku upload pulak photo tu yea. Seperti biasa TUNGGUUUUU...

2 comments:

Din Rambong said...

syabas..dulu kini dan selamanya,coca cola..em buka posa dengan ayaq coke pun sedap,,slurppp

Saiful ayphool said...

Brapa market kasut ni skang (2015) kalo ianya masih ada? RM500? RM1k? RM2k?