Sunday, January 25, 2009

pak habib antique shop

Need help from Cocacollection sifu (master), and Arab collector to trace the origin of this bottle. I've check with bottle guide in cocacollection but cannot find which Arab country produced this bottle. For your information i buy this bottle on 24th January 2009, from Pak Habib Antique shop (photos included), located near the main road to Rembau, Negeri Sembilan, Malaysia. From info i get, he said that their team dig this bottle out from soil in a place called Jelebu, in Negeri Sembilan, Malaysia.

i) Front - Arab Script - Coca Cola


















ii) Back - English script - Coca Cola - Trademark Registered - Bottle Registered

















iii) Another bottle mark - ya, mim, ya, nun

















iv) 10:58

















v) Pak Habib 's (red shirt) in front of her TALIBAN ANTIQUE SHOP, Negeri Sembilan , Malaysia.



















I like to thank Pak Habib for selling me this bottle coz he said that many collector from singapore, kajang and seremban want to buy this bottle but he don't want sell it to them, Luckily for me he's willing to sell it to me. He said this bottle bring sentimental value for him coz he get it from Jelebu.
UTUSAN ARTICLE.



5 comments:

Freddie said...

Bro Kamil,
Botol ini dari Saudi Arabia.First botol type yang dikeluarkan dari Saudi Arabia,dalam tahun 1950an.Very rare!Nasib you baik la!
Botol yang u ada itu CANTIK! Embossed nya pun cantik,tak banyak calar.
- Freddie

ahmadkamil said...

Thanks bro for the info, aku dapat harga RM130.00. Aku rasa masa orang kampung jelebu pergi haji(mekah) guna kapal laut dalam tahun 60 an diorang bawa balik botol tu. Pastu diorang tanam botol tu belakang rumah. Agaknyelah...

MrsNor said...

salam
nak tanya sikit,boleh beri detail kedai antik taliban ni kat mana, jalan apa. Rasa nak gi terjah juga. Tq

ahmadkamil said...

Mrs nor, sori lambat reply, kedai taliban antik nie on da way ke Rembau, kalau dari seremban ke rembau sebelah kanan, lepas cendol popular leman dawi.

Kuhaide said...

kat mane niehh kedaii dia nih..
wuh kene pegik ni..

oh btw...
hi all!!
tadi saje surf then leh nampak blog ni... anda mmg CHAMPION la!~~