Tuesday, March 15, 2011

main tin coke pun boleh upgrade

Ingatkan main motor & kereta je boleh upgrade, la ni main collectible tin coke pun boleh upgrade? Alkisahnya tin coke warna kuning tu, coke barcelona 1992, en mat dapat 10 tahun lepas, sengal giler...tapi embil je lah buat reference, pasni kalau jumpa yang lagi cun boleh la upgrade...ayat standard senior collector.
Alhamdullillah pada sabtu lepas, setelah sekian lama sabor menanti, en mat dapat tin ni dari geng botologi selepas 10 tahun.

so sekarang ni fokus pada TIN PATA aje... pasni boleh tutup kedai

psssttt tin pata 1986, lobang dah ada, sekarang dalam proses tawar menawar je...... dengarnya offer RM ratus ratus pun masih lagi tak boleh pergi.... kena put high bidding lagi nie... azammmmm 2011... rabak-rabak.

4 comments:

iaryylr said...

En.Mat, berusahalagi! lagi sikit jer tu!

blurguyz79 said...

headmaster.tutup kedai takpe...tapi jangan tutup blog...banyak lagi rujukan yang aku belum khatam.

frightrice said...

Salam En Mat, sgt2 teruja tengok can tahun 80an & 90an Malaysia nih, memang bergurau harganya.

Bro, nak tanya sikit soalan basic which aku pun tak tau. Pet bottle Coke, 1.5 L & below, better dibukak atau dimantain air kat dalam? Kalau simpan eventually takut out of shape, kalau buang takut value jadi kurang. Atau buang pun takpa, simpan botol kosong jer?

Satu lagi, mungkin En Mat boleh tunjukkan cara2 membuang soda dari tin tanpa menebuk lubang di bawah. Rasanya ramai orang nak tau. TQ.

frightrice said...

Kalau tak bukak tak tau pulak menang ke tak Percutian ke World of Coca-Cola, USA :) Kembong perut minum Coke.