Wednesday, May 26, 2010

tahniah kat ipoh station, puchong

kat sini en mat nak ucap tahniah kat Ipoh Station dan terima kasih kat tokei kedai kopitiam ni En Azlan kerana telah membesarkan lagi empayar perniagaannya.

ramai la jugak ahli botologi yg hadir pada petang tersebut.

terimakasih tak terhingga juga kerana telah menjemput en mat ke perasmian tambahan/sambungan kedai baru beliau, dapat juga bergesel bahu bersama selebriti Pak Sudin pelakon filem Bujang Lapok serta beberapa orang lagi seniman dan seniwati pada petang itu.

a) Gambar lot kedai lama 'tapak asal'

b) bar kedai asal


c) deretan talipon dan radio lama di tapak asal


d) bar kaunter di sambungan lot kedai baru. koleksi yang mantap...


...sebahagian koleksi botol...banyak lagi sebenarnya...


e) set up kopotiam yang menarik, tidak skema/stereotype berbanding kopitiam yang telah di francaiskan.


f) kerusi dan meja makan setting old skool, mengangkat nostalgia lama kedai kopi dulu-dulu, syabas bro. Diluar kedai tokei telah set up ala-ala kedai gunting rambut old skool.


g) bagaimana hendak ke sana, dari Puchong ke putrajaya duna LDP highway, jika nampak sign ni himpit kiri ke bandar bukit puchong.


h) naik flyover, bagi signal ke kanan ke bandar bukit puchong/putra perdana.


i) turun dari flyover himpit kiri dan ambil simpang kiri sebelum traffic light pertama, nak senang lagi follow je sign balai polis bukit puchong.

ambik kiri follow sign balai polis...

kopitiam ipoh station jalan BPU 6 , kat belakang balai polis bukit puchong . Selamat Menjamu Selera. Kalau korang cari & tak jumpa& dah lapar sangat, singgah je kat mapley/mamak...

No comments: