Tuesday, June 25, 2013

kain buruk pun sapu, olimpik LA 1984

Antara barangan yg jadi kegilaan pengumpul/hardcore coke collector adalah barangan yg mempunyai commemorative issue seperti sukan olimpik, piala dunia dan apa saja yg ada kaitan dengan perayaan terutamanya melibatkan malaya/malaysia. 
 
Waima seperti kes en mat org jual poket baju ada logo Suka Olimpik LA 1984 pun en mat sebat, yg best tu siap tanya lagik dgn penjual..
 
abang , baju nya mana?
dah buruk sangat, abang gunting buang le baju tu..
adusss bang , kalau ada melekat poket ni kat baju harganya lagi boleh berLIpat dan berLEpat kali ganda (kata hati en mat)..
 
nak tahu barangan olimpik LA 1984 harganya boleh pergi sampai mana, boleh tanya en fitri, kerana dia ada sebijik pet bottle malaysia 1984.
 
 

Thursday, June 13, 2013

advertisement di atas peti ais berangan tukor jadi light box

semenjak blog ni dibuat pada ujung taun 2008, 2 x posting, dan semenjak itu dari tahun 2009-2012 average posting en mat 50 kali posting setahun, pada tahun nie, pecah rekod bukan sebab banyak posting, tetapi pecah rekod sebab ada satu je posting taun 2013..

so en mat kata nak start balik memposting dan berkongsi semula barang yg en mat ada dan pungut, jumpa,kutip, beli, trade..

dan posting kali ini bertajuk 'kalau buat light box' cantik juga ini..


tapi dah dekat nak setahun benda ni en mat dapat tak jugak hantor ke kedai Frame gambo, alasan ..tak ada masa. Rasanya menatang nie digunakan di atas peti ais kot... dapat di Pasar Karat yg ber hawa dingin, Anggerik Mall , Shah Alam.

Oh ye, apa cerita dengan Kedai Runcit En Mat dan kuncunya. Sebenornya en mat akan buat blog baru utk menjual barangan collectible/antik dsb or ABJJ asal boleh jual jual. Kalu ada yg berkenan nanti tuan puan boleh lah sms mana barang yg berkenan.  http://kedaienmat.blogspot.com/2013/06/retro-vintage.html