Sunday, February 13, 2011

TAJUK BERITA MINGGU : BELUM BERAKHIR


Walaupun pada tajuk Berita Minggu 13.02.11 berbunyi Belum Berakhir tetapi pada geng botologi penantian kami utk muncul di akhbar TELAH BERAKHIR. Yalah .... pada minggu lepas saya ada ber sms dengan bro megat bertanyakan bila artikel botologi nak keluar di akhbar, entahlah... katanya lepas raya cina kata beliau.... Penantian Satu Penyeksaan


Nah... hari ini tercipta sejarah yang mana artikel Gila Botol Lama ini akan tertampal/terframe di setiap pelusuk rumah collector botol coke, soda & aerated, antik sejauh Penang, Kedah, Singapura, Johor, Selangor, Kuala Lumpur , Pahang & Perak serta seantero Malaya , kedai antik di Melaka dan Penang pun akan turut menampalnya, waima kedai nyonya di amcorp mall pun turut akan menjajanya.... ini dari pengalaman yang lepas-lepas.

Ayat skema pekedai antik... waaa ini botol manyak mahal maaa..ada keluar paper wooooooo....


Bro wadi dan codd botolnya, bro FR sedang memberi penerangan terperinci tentang katalog sinalconya pada ahli-ahli berdaftar yang hadir.... macam lakonan nak masuk paper je gambor nie he he he enter frame..

gila botol lama


botol tropi & schweppes tanah liat


trademark bro megat, posing maut tepi botol ... sambil senyum meleret... he he he lepas ni botol red lion aku boleh jual lagi tinggi ... tau tak per.... layannnnnnnnnn


ehh apa ni... carissa.. skandal ke???

Ceritanya.... pada hari ini 13 .02.2011 en mat telah pergi berjumpa dgn management amcorp bagi membincangkan lokasi trade fair. Di luar pintu en mat telah berjumpa dengan seorang lelaki yang bertugas di sana, staff baru.... dari nadanya beliau menyatakan tiada harapan utk en mat dapat membooking 10 tapak utk dijadikan lokasi trade fair kerana katanya apa kata orang lain/senior seller jika saya membenarkan ahli botologi book 10 tapak? Bla.. bla .. bla..bla.. bla..bla ...... bala ni dlm hati en mat.

Apa, u ingat u ahli botologi, ini hari keluar paper, suka-suka boleh booking 10 tapak, ingat u punya bapak ada share sini amcop ka? Ini ayat geram en mat je....

Dengan rasa hampa en mat berlalu pergi dgn perasaan bercampur baur ... habislah kali ini nak kena pikir lokasi baru trade fair la pulak... sedang en mat dilanda kesedihan tup tup ternampak ah moi carissa nie.... dlm hati risau juga kerana pada masa trade fair 08.08.10 hari tu kami melanggar peraturan berniaga.... tabur barang merata-rata, siap COO dia turun bagi warning kat en mat.... kalau u orang tarak kemas saya panggil MBPJ aaaaangkat u orang punya barang.... apalagi kelam kelibut la kami tolak barang rapat ke bawah meja... ini kisah benar.


Lain kali jangan harap kami akan bagi u orang botologi bikin trade fair sini lagi... terngiang -ngiang di telinga en mat jerkahan dari carissa nie... macam peluru sini tembak...sana tembak... kebaboommmmmm

Dari jauh ada sinar FM

En Mat:... ehhhhh tokei ada baik ka??? pasal nama ah moi tu en mat tak ingat ...hantam saja lah

Amoi a.k.a Carissa - aiyakkk u punya muka macam biasa kenal saja...

En Mat : Yalah , hari tu bikin coca cola/soda trade fair sana tkt 3

Amoi a.k.a Carissa : ada apa hat???

En Mat : errr... errrr... errr.. dengan perasaan terketar-ketar... saya mau bikin itu trade fair lagila..ada chance boleh book meja lagi ka???

Amoi a.k.a Carissa : haiyak... boleh tapi jangan bikin messy macam itu hari lagi tau...

En Mat : bila dia kata macam tu terus semacam ada air terjun masuk dlm dada en mat...sejuk, nyaman ...segar... terus minta no telefon.

Amoi a.k.a Carissa : bila mau buat, nanti datang ofis hari rabu kita bincang...

En Mat : Yahoooooo ...terus sms bro megat... cunnnnnnnn


So U Think U Can Dance... bukan ... so apalagi tunggu pengumuman /hebahan selanjutnya.. pssst start simpan duit/menabung dari sekarang.... dijangka pada penghujung bukan Mac 2011 Trade Fair 2 selanjutnya.

YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Apapun tahniah....botologi maju setapak lagi...